147th Open Championship – Final Round

Tournytt

Kinhults lärorika vecka över

Debutanten: "En erfarenhet man inte kan få någon annanstans"

Text: Martin Strömberg • 2018-07-22 Uppdaterad 2019-12-12
Kinhults lärorika vecka över

 

Det blev återigen sluthålen på Carnoustie som satte käppar i hjulet för 21-årige Marcus Kinhult.

Fyra över sista tre innebar 76 slag för ronden och totalt sex över par för mästerskapet och en placering någonstans runt 60:e.

– Jag gick in i väggen lite sista tre igen. Men jag ser det som att erfarenheten är bra och väldigt nyttigt att få ett kvitto på var man står. Vissa delar av spelet håller medan andra måste bli bättre för att jag ska kunna vara med och tampas på den här nivån.

Kinhult träffade många fairways och greener men det försvann lite för många slag runt greenerna.

– När det börjar strula så strular det lite för mycket och jag är för dålig på att rädda mig och jag behöver få upp lägstanivån på närspelet. Ballstrikingen håller ganska bra nivå men för att vara med här så måste alla delar av spelet fungera fullt.

Under sista dagen spelade Kinhult med australiern Jason Day, som gick runt på 68 slag. Och Kinhult lärde sig mycket av ronden.

– Ja, det är väl den bästa spelaren jag spelat med hittills i karriären. Många talar om hans ballstriking men jag var mest imponerad av hans närspel idag. Han hade väldigt bra pace på greenerna och räddade sig själv ur ganska många svåra lägen.

En stor, nyttig erfarenhetsvecka är över och det är ju i mångt och mycket det som allt handlar om för alla spelare. Förhoppningsvis blir det många fler stora tävlingar för Kinhult åren som kommer.

– Hela upplevelsen har varit fantastisk och att få spela med olika duktiga spelare är ju en erfarenhet som man inte kan få någon annanstans. Det ger ju dessutom motivation att träna hårdare och bli ännu bättre, avslutar Kinhult.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-07-22
TournyttCarnoustieJason DayMarcus KinhultThe OpenTournytt
Scroll to Top