Porsche European Open – Day Four

Tournytt

Blomstrand tvåa i Hamburg

McEvoy vann på CT och ET veckorna efter varandra

Text: Martin Strömberg • 2018-07-29 Uppdaterad 2019-12-12

 

Efter en lite märklig avslutningsdag av Porsche European Open, där de flesta i ledarbollarna hade det tungt, slutade Christofer Blomstrand delad tvåa.

Och hade inte engelsmannen Richard McEvoy slagit sin sjumetersputt på sista hålet så hade Blomstrand varit i särspel om titeln.

Blomstrand avslutade med 68 slag, fyra under par, och blev tio under totalt.

För Richard McEvoy, rankad 275:a i världen, har de senaste veckorna varit karriärens bästa. Han har varit pro i 17 år, kvalificerat siig för Europatouren via kvalskolan sex gånger men sällan klarat sig kvar.

Nu har han på två veckor tagit en seger på Challengetouren i Frankrike förra veckan och följde upp det med sin första ET-seger i sin 285:e start.

– Det är otroligt och jag har svårt att hitta ord. Det började när jag vann en Pro-am för några veckor sedan och satte nytt banrekord och slog spelare som Rory (McIlroy) och Justin (Rose). Då fick jag självförtroende som jag rider på än.

 

Blomstrand tvåa i Hamburg

 

Och han avgjorde kyligt. Istället för att gå för green på två på green Eagle Golfs avslutningshål, la han upp sig och gjorde birdie den traditionella vägen.

– Jag fick övertala min caddie att lägga upp oss och det känns bra så här i efterhand, sa en lycklig 39-åring.

För Blomstrands del innebär den delade andraplatsen att han klättrar till en 107:e plats på Race to Dubai-listan.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-07-29
TournyttChristofer BlomstrandEuropean TourRichard McEvoyTournytt
Scroll to Top