5de40219923da

Tournytt

Långsammare greener än normalt inför majorn

Spelarna fick information på lappar i omklädningsrummet.

Text: CM Hellsten • 2018-08-08 Uppdaterad 2019-12-12
Långsammare greener än normalt inför majorn

Det har varit en av de fem varmaste somrarna i delstaten Missouri och hettan har även påverkat Bellerive Country Club som arrangerar PGA Championship.

”Det är en skam att det ser ut så här”

Greenerna på banan i St. Louis är delvis brunbrända, ojämna och fläckiga, något Tiger Woods caddie Joe LaCava kommenterade så här för Golf Digest:
– Med den här hettan är det inte förvånande. Så här är det i mellanvästern. Det är en skam att det ser ut så här – men vad kan du göra?

Så sänds säsongens sista herrmajor

Via lappar i omklädningsrummet informerade tävlingsledningen deltagarna om att den extrema hettan gör att greenerna kommer att vara långsammare än normalt under inspelsvarven.

Det ser dock ut att bli något svalare när turneringen startar och då är målsättningen att spara greenerna till dess för att då dra upp dem till full tävlingshastighet.

Arrangörerna har inte haft vädret på sin sida och under tisdagen fick inspelsvarven avbrytas på grund av kraftiga skyfall och åska i området.

Så här såg det ut på Bellerive Country Club: 

Tre svenskar finns med i majorn – Alex Norén, Henrik Stenson samt Alexander Björk som hoppas kunna vara med och fightas i toppen.
Visat Golf sänder PGA Championship – TV-tiderna hittar du här.




Text: CM Hellsten • 2018-08-08
TournyttEuropean TourPGA ChampionshipPGA TourTournytt
Scroll to Top