5de3ff0711277

Tournytt

Rosberg redo för Longdrive-VM

"Jag har aldrig varit uppe i de här hastigheterna"

Text: Martin Strömberg • 2018-08-29 Uppdaterad 2019-12-12
Rosberg redo för Longdrive-VM

På torsdagen inleds Volvik World Long Drive Championship i Oklahoma, USA.

Emil Rosberg slog igenom ordentligt när han först blev trea i Dubai förra året och senare vann en av deltävlingarna i Long Drive World Series i Dubai efter att ha besegrat självaste Joe Miller i finalen.

Rosberg vann dessutom den svenska deltävlingen i Europatouren på Täby i april i år.

Nu väntar stentufft motstånd igen.

Vilka är dina tuffaste konkurrenter?

– Alla i VM är bra eftersom det krävs mycket för att komma dit och alla 96 är tuffa motståndare. Men det finns några som sticker ut lite extra när det kommer till konkurrenter, Will Houge som har haft en väldigt bra säsong, Justin James som vann förra året och sen kommer Europa med ett starkare “Team” än någonsin så blir inte helt förvånad om någon från Europa vinner, berättar Emil från USA.

Hur är formen?

– Formen känns bra. Jag har aldrig varit uppe i den hastigheten jag har just nu så det känns väldigt bra.

Rosberg och vår andra svenska deltagare, femfaldiga segraren Sandra Carlborg, laddade med att att vara med och instruera deltagarna i Callaway-eventet Kings of Distance för två veckor sedan.

– Jag har alltid tyckt att det är kul att hjälpa ambitiösa golfare så när någon lyssnar och det visar sig att det faktist händer något med bollen är kul för både mig och spelaren. Det är alltid kul att hålla clinics och visa vad som kan göras med en golfboll. Jag brukar åka runt och göra clinics runt om på olika företagsevent och liknande och jag tycker det är grymt roligt.

 

 



Text: Martin Strömberg • 2018-08-29
TournyttCallaway KOD
Scroll to Top