Travelers Championship – Round Three

Tournytt

Bryson DeChambeau kontrollerar hjärnan – och förbättrar sitt spel

Bryson DeChambeau är inte rädd för att testa nya grejer om det kan förbättra hans spel. Redan i skolan började han träna mot en robot och nu lär han sig kontrollera hjärnan.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-30 Uppdaterad 2019-12-12

Bryson DeChambeau är inte rädd för att testa nya grejer om det gör hans golf bättre.
Hans järnklubbor är lika långa och han har noggranna uträkningar på olika avstånd med klubbor för att alltid vara förberedd.

Men det är inte bara inom golfen som amerikanen har testat sig fram och använt sig av olika hjälpmedel. I sin ungdom spelade DeChambeau bland annat fotboll, volleyboll och basket.
Framför allt gillade han bordtennis.

Och för att förbättra sin pingis tränade han på ett sätt som man bara kan tänka sig att Bryson DeChambeau tränar pingis.

Mot en robot.

Inför veckans Dell Technologies Championship berättade amerikanen att han på lunchrasterna tränade med några levande kompisar, samt en robot.
– Vi fick en robot som sköt ut bollen i olika hastigheter och med olika skruvar. Det är en sådan som de professionella pingisspelarna använder. Vi tränade varje lunchrast i ett par år och jag blev ganska bra, sa han under presskonferensen.

Stenson tillbaka – så sänds tävlingen

Kanske var det den första gången Bryson DeChambeau tränade med en robot. Och kanske var det där han hittade kärleken till nya tekniker för att förbättra sin förmåga.

Under samma presskonferens berättade den senaste vinnaren på PGA Tour att han nu tränar med företaget Neuro Peak för att förbättra sin tankeverksamhet och därmed göra bättre resultat ute på golfbanan.
– De har hjälpt mig otroligt mycket att producera rätt frekvenser i hjärnan och koppla på det  parasympatiska nervsystemet och sympatiska nervsystemet när jag behöver det, sa Bryson DeChambeau.
– I vissa situationer förra veckan slog jag inte de slagen jag ville och min puls gick upp. Jag kunde då kontrollera det och få ner pulsen igen, baserat på andning och annat.

DeChambeau närmar sig topp-10 i världen

Vad betyder då parasympatiska lägen? Enligt Wikipedia är det något som aktiveras när kroppen är i vila och inte stressad. En aktivering av det parasympatiska läget innebär att hjärtfrekvensen minskar.

Så den som kan kontrollera det parasympatiska nervsystemet kan alltså minska pulsen när det behövs, som då alltså Bryson DeChambeau gjorde under The Northern Trust vid missade slag.

Den förmågan och en grym pingisretur bäddar för att amerikanen kommer passa alldeles utmärkt i det amerikanska Ryder Cup-laget.



Text: Jesper Johansson • 2018-08-30
TournyttBryson DeChambeauPGA TourRyder CupTournytt
Scroll to Top