5de3fedb4f966

Tournytt

Carlborg jagar sjätte VM-titeln

"Konkurrensen ökar hela tiden"

Text: Martin Strömberg • 2018-08-30 Uppdaterad 2019-12-12
Carlborg jagar sjätte VM-titeln

 

Under torsdagen drar VM i Long Drive igång på WinStar World Casino & Resort i Oklahoma i USA.

För svensk del står det kanske största hoppet till femfaldiga segraren sandra Carlborg, som efter en säsong med lite strul nu är helt redo för att om möjligt plocka hem en sjätte titel.

– Jag åkte på ett ryggskott i början av sommaren som jag fightats med, men som senaste veckorna ordnat upp sig så nu är jag fit for fight och redo. Jag vann ju senaste tävlingen i Atlantic City så det känns skönt att ha med sig, berättar Sandra för Svensk Golf.

Men precis som på herrsidan växer sporten kraftigt och i och med det ökar konkurrensen och gör det tuffare för varje år att knipa segern.

– Det kommer nya tjejer varje tävling vilket är superbra för sporten. Förra året började Golf Channel sända damerna live för första gången. Det har varit olika vinnare på alla sju tävlingar hittills förutom att jag vunnit två så jag skulle säga att alla vi sex som har vunnit i år, plus några nya stjärnskott är med och slåss om titeln. VM är nu sista tävlingen och så klart störst och årets höjdpunkt.

Sandra Carlborg laddade upp med att vara ett av de stora dragplåstren på Callways event Kings of Distance och hon stortrivdes med att få visa upp sig på Vallda och dela med sig av lite tips hur man kan öka längden från tee.

– Jag älskar dessa dagar och tycker det är fantastiskt att inspirera och dela med mig av mina kunskaper. Det var jättekul att Kings of Distance äntligen fick komma till Sverige. 

Följ VM i Long Drive här.


Text: Martin Strömberg • 2018-08-30
TournyttCallaway KODLong Drive
Scroll to Top