5de3eca0c6ce7

Tournytt

TV: Special Olympics-deltagarens snygga par inför storpubliken

Under ett inspelsvarv till veckans PGA Tour-tävling spelade Gary Woodland tillsammans med Amy Bockerstette – och hon briljerade.

Text: Jesper Johansson • 2019-01-31 Uppdaterad 2019-12-12

Regerande mästaren i Waste Management Phoenix Open är Gary Woodland. Amerikanen har säkerligen goda minnen från TPC Scottsdales 16:e hål som är uppbyggd som en arena. Men frågan är om hans bästa minne från hålet var vad som skedde under onsdagens övningsvarv på banan. 

Inför ett par tusen åskådare såg han och Matt Kuchar 20-åriga Amy Bockerstette göra ett stiligt par.
– Det här är det häftigaste jag varit med om, sa Woodland efteråt.

"Jag har fått höra att jag är dum och annorlunda"

Amy Bockerstette har downs syndrom, men det har inte stoppat henne från att spela golf på en hög nivå. Bland annat deltog hon i Arizona State high-school golf playoffs och förra året blev hon historisk då hon fick ett stipendium till Paradise Valley Community College.

Framgångarna har inte gått PGA Tour förbi och de såg till att hon fick en starttid på banans 16:e hål tillsammans med Woodland och Kuchar. Det var något hon tog vara på.

Från tee slog hon bollen ner i bunkern men därefter briljerade hon.

Woodland var imponerad efteråt.
– Jag sa till henne att jag behöver lektioner från henne. Slaget on slog – jag hoppades bara att hon skulle ta sig från utslagsplatsen. Jag tänkte att hon skulle vara lite nervös över att slå inför ett par tusen åskådare. Sedan, när bollen låg i bunkern, frågade jag henne om jag skulle ta ut den därifrån. Men hon sa att hon hade koll på läget och det hade hon verkligen.
– Det var häftigt att se! Och sen putten, jag menar, jag har aldrig hejat på någon så mycket och så sätter hon den i mitten av koppen.

Världens häftigaste hål



Text: Jesper Johansson • 2019-01-31
TournyttGary WoodlandPGA TourTournytt
Scroll to Top