Arnold Palmer Invitational Presented By MasterCard – Final Round

Tournytt

Stenson: ”Vi har en hel del jobb att göra”

Henrik Stenson gjorde sitt bästa resultat för året i Arnold Palmer Invitational. Trots det är formen inte riktigt bra, än så länge.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-10 Uppdaterad 2019-12-12

Henrik Stenson inledde veckans Arnold Palmer Invitational med en 77-rond. Efter det svaga resultatet kom majorvinnaren tillbaka till Bay Hill för att under de sista rundorna totalt gå tio under par. Formen är därmed kanske på uppgång och han själv var ganska nöjd med sitt spel. Så här sa han till C More Golf angående det avslutande varvet.
– Jag spelade ganska okej. Det var väldigt svårt där ute. Men jag gör ett okej varv och kämpar på trots ett par dåliga svingar. Sedan är det alltid tråkigt att avsluta med två bogeys. 

Under finalvarvet gjorde Henrik Stenson en läcker eagle på hål 6 efter ett vågat inspel 240 meter från hål. Därefter blev det tre bogeys och två birdies för att till slut gå runt på 71 slag under söndagen.

Molinari vinnare efter magisk runda

Vinn 5 dussin golfbollar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nu blickar han framåt och redan i veckan spelas en riktigt stor tävling – The Players Championship. 2009 var det just Henrik Stenson som vann på TPC Sawgrass och han hoppas förstås kunna göra samma sak igen, även fast han inte känner att formen är helt hundra procent där.
– Det handlar om att göra rätt saker och vi har en hel del jobb att göra för att hitta både form och självförtroende.
– Men Players Championship kan man göra bra utan att spelet är på topp. Det är en bana som kräver tålamod så det gäller att fortsätta ha det framöver, sa Stenson till C More Golf.



Text: Jesper Johansson • 2019-03-10
TournyttHenrik StensonPGA TourPlayers ChampionshipTournytt
Scroll to Top