5de3e42cf36eb

Tournytt

Titleists nya järn kostar 5 000 kronor – per klubba

Titleist lanserar sina mest högteknologiska järnklubbor någonsin. Men de kostar en hel del...

Text: Jesper Johansson • 2019-04-05 Uppdaterad 2019-12-12

För dig som är i ett desperat behov av nya järnklubbor, för dig med en väldigt stor plånbok och för dig som vill ha det absolut senaste inom golfutrustning finns ett nytt alternativ från Titleist för utprovning i maj. 

De nya järnklubborna är döpta till CNCPT och modellerna heter CP-01 och CP-02. De nya järnen är fullporppade av det senaste inom teknik och är byggda för att ha ett modernt och vackert utseende. Båda jänrnen har något Titleist kallar Super Metal L-Face, vilket ska vara den tunnaste träffytan inom golf. Dessutom har man skapat det här utan att ha ett “stöd” för träffytan, vilket ger en skönare känsla vid bollträff.

Träffytan är gjord i en stark legering som genererar bollhastigheter och distans som aldrig tidigare funnits i ett Titleist-järn, enligt tillverkaren. De båda järnen har också en högre mängd volframvikt än i någon annan järnklubba tidigare. Det här har gjort att tyngdpunkten kunnats sänkas ännu närmare sulan vilket genererar en högre utgångsvinkel på slagen, mer längd och brantare bollbana ned mot green, så att bollen ska stanna snabbare. 

CP-01 är designad för extra mycket bollhastighet och har mer offset i de längre järnen för att bli mer förlåtande. CP-02 är mer bladlik för att vara mer formbar.

Båda modellerna säljs för 5 000 kronor per klubba och kommer att finnas för utprovning hos utvalda återförsäljare tidigt i maj, 2019.

Titleists nya järn kostar 5 000 kronor – per klubba
Titleists nya järn kostar 5 000 kronor – per klubba

Bentleys unika golfset kostar 148 000 kronor




Text: Jesper Johansson • 2019-04-05
TournyttJärnTitleistUtrustning
Scroll to Top