5de3e43e78a68

Tournytt

Wallin och Stark kvalade in till Augusta National

I urpremiären av Augusta National Women's Amateur kommer vi ha två svenskor i spel på Augusta National.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-05 Uppdaterad 2019-12-12

Efter två inledande rundor på Champions Retreat i Augusta National Women’s Amateur tar sig nu den nya tävlingen in på helig mark.

Den sista av tävlingens tre rundor ska nämligen spelas på banan där The Masters avgjorts sedan 1934 och det är bara de 30 bäst placerade amatördamerna som får tävla på banan, även om samtliga deltagare under fredagen får spela ett inspelsvarv där.

Jennifer Cupcho leder tävlingen, fem under par. Hon har ett slags marginal ned till mexikanskan Maria Fassi. Av de ytterligare 28 spelarna som fått en starttid på Augusta National är två svenskor.

Maja Stark hade visserligen en sämre torsdag än onsdag, då hon gick tre över par. Men den fina starten på tävlingen gör att hon trots det är på en delad elfteplats, +1.

Beatrice Wallin lyckades inte heller ta sig under par på torsdagen men med en 74-rond, +2, är hon totalt +1 och delar därmed också elfteplatsen.

De andra fyra svenskorna, Amanda Linnér, Tilda Larsson, Linn Grant och Michaela Finn, lyckades tyvärr inte ta en plats bland de 30 bästa och får därför inte spela finalronden på Augusta National på lördag.

Här är toppen av ledartavlan:

Wallin och Stark kvalade in till Augusta National

Här är svensktoppen:

Wallin och Stark kvalade in till Augusta National


Text: Jesper Johansson • 2019-04-05
TournyttAugusta NationalAugusta National Womens AmateurBeatrice WallinMaja Stark
Scroll to Top